http://inthepicturecommunicatie.nl/uploads/images/headers/In-The-Picture-Crisismanagement-Header-Producten.jpg

Nieuwsoverzicht

Vanmorgen mocht ik als eerste wereldwijd de hoogste titel S-CCMO (Certified Crisis Management Officer) in ontvangst nemen, uit handen van de Bestuurs-Voorzitter van het SECO-Institute, Vincent Jentjens.

Op wat een inspirerende en boeiende dag kunnen wij terugkijken naar aanleiding van de crisiscommunicatie-workshop die Nici Marx gisteren voor een aantal opdrachtgevers en relaties van In the Picture heeft gegeven.

Nici Marx, BBC & Sky crisisjournaliste.

19 september 2016 • 09:30 tot 17:00 uur

Een succesvol afgerond project! Het doel van de simulatie en trainingen was om de integraliteit van de crisisbeheersing te testen. Martin Franse van het UWV: ‘Samen maken we nu een overall plan. Daar zijn we al mee gestart en in het eerste kwartaal van 2016 moet dat gerealiseerd zijn.’

Samen met Kuiper & Burger organiseren wij op 9 november een besloten Masterclass Crisismanagement voor klanten van Kuiper & Burger. De Masterclasses  zijn doelgericht, zodat in 1 dag zowel veel kennis als praktijkervaring wordt overdragen.

Gisteren hebben we in deze prachtige ruimte een pittige simulatie gedraaid met een crisisteam. Met recht een inspirerende omgeving!
Medewerkers en interne communicatie zijn zeer belangrijk tijdens een crisis. Zij zijn de stem van het bedrijf en bepalen een groot deel van de reputatie.

Had ik vanmiddag een heel verhaal geschreven over de geweldige sfeer en faciliteiten van Zizi in Breukelen, als geweldige locatie voor trainingen, workshops, simulaties e.d., had ik er een beetje een sullig fotootje bij geplaatst.

 

Simuleren en trainen is serious business, maar ook die strakke toon mag wel eens doorbroken worden. Zo dacht ook dit supportteam, die een stakeholderkaart moesten leveren.

"Bereid je voor op een IT-ramp. Denk aan draaiboeken en rampenplannen."

Wij zien vaak een onderschatting van crisismanagement op het IT gebied binnen ondernemingen. Dit terwijl een heel groot deel van onze overheid hun scenario's gebaseerd is op cybercrime en zij dus goed voorbereid zijn.

Daarom is training en oefenen zo belangrijk. En op zich hebben ze het zeker niet verkeerd gedaan. Die beveiliger was echt heel goed bezig en verstond zijn vak. Bleef kalm, vroeg door, nam niets aan waardoor er geen woede werd opgewekt en wist op die manier genoeg tijd te rekken.

Soms kom je op op internet een huisje tegen waar je direct verliefd op bent. Zeker als het een kantoorruimte bevat en een aanlegsteiger.

Lees verder >>

Diverse scholen in het primair onderwijs hebben de afgelopen tijd crisisoefeningen gehouden. Op de website van het Centrum school en veiligheid (CSV) is er een nieuwsbriefwaarin u de opgedane ervaringen van de scholen kunt lezen.